احیای باتری لپ تاپ ؛ با این روشها باتری مرده لپ تاپ را زنده کنید

در این مقاله ما به شما میگوییم چطور میتوانید به باتری مرده یا ضعیف شده لپ تاپ خود جانی دوباره ببخشید یا حداقل برای مدت بیشتری بتوانید از آن استفاده کنید. اگرچه راههای زیادی برای افزایش طول عمر باتری موبایل، لپتاپ یا دیوایسهای دیگر وجود دارد، اما باتریهای لپتاپ باید هر ۲ تا ۳ سال تعویض شوند تا عملکرد بهینه داشته باشند. همچنین در نظر داشته باشید اگر باتری لپتاپ شما لیتیومی است، فریز کردن یا دشارژ کردن مداوم آن باعث خرابی بیشتر باتری میشود. در این مقاله روشهای احیای باتری لپ تاپ را به شما میگوییم تا بتوانید خودتان در خانه و به راحتی جانی دوباره به باتری ببخشید.
احیای باتری لپ تاپ از نوع NiMH یا NiCD در فریزر
۱. مطمئن شوید باتری شما لیتیومی نیست.
تا جواب بگیرید. اگر این روش را با باتری اشتباه انجام دهید، باتری خراب میشود.
- تمام مکبوکها باتری لیتیومی دارند و بسیاری از لپتاپهای ویندوزی مدرن هم طی سالهای اخیر از باتریهای لیتیومی استفاده میکنند.
- همچنین یادتان باشد روشهای زیر را نمیتوان برای لپتاپهایی با باتریهای غیرقابل تعویض انجام داد، چون یا باید باتری را جدا کنید (که در این شرایط از حالت گارانتی خارج میشود) یا باید تمام لپتاپ را فریز کنید (که قطعا باعث خرابی لپتاپ میشود).
۲. لپتاپ را خاموش و کابل شارژ را از آن جدا کنید.
برای شروع فرآیند احیای باتری لپ تاپ باید آن را به طور کامل خاموش کنید و از برق بکشید تا بتوانید باتری را خارج کنید. هر اقدام دیگری جز این روش ممکن است باعث شوک الکتریکی شود.
۳. باتری را جدا کنید.
در بیشتر موارد، باتری از زیر دستگاه جدا میشود و باید گیرههای نگهدارنده را باز کنید. با این حال ممکن است لپتاپ شما دکمه رها کردن باتری داشته باشد.
۴. باتری را در یک کیسه پارچهای نرم قرار دهید.
این مرحله در احیای باتری لپ تاپ بسیار مهم است. این کیسه پارچهای مثل یک حائل بین باتری شما و کیسه بعدی عمل خواهد کرد.
۵. باتری کیسهدار را در یک زیپکیپ (پلاستیک درب دار) قرار دهید.
این کار تضمین میکند باتری هنگام فریز شدن مرطوب نمیشود.
- برای احیای باتری لپ تاپ از کیسههای فریزری معمولی استفاده نکنید، رطوبت میتواند از این طریق نفوذ کند.
۶. باتری را به مدت ده ساعت در فریزر قرار دهید.
انجام این کار به باتری زمان کافی میدهد تا حداقل قسمتی از چرخه عمر خود را بازیابی کند و عمل احیای باتری لپ تاپ آغاز شود.
- میتوانید باتری را به مدت ۱۲ ساعت در فریزر نگه دارید، اما رها کردن آن بیشتر از این زمان در محیط سرد ممکن است باعث نشتی باتری شود.
۷. باتری را شارژ کنید.
وقتی باتری به اندازه کافی در فریزر ماند، میتوانید آن را خارج کنید و اگر لازم بود، کاملا آن را خشک کنید و اجازه بدهید به دمای اتاق برسد. سپس آن را سر جای خود در لپتاپ بگذارید و کابل شارژ را وصل کنید و اجازه دهید باتری به طور کامل شارژ شود.
کالیبره کردن مجدد باتری لپ تاپ
۱. زمان درست انجام این کار را بدانید.
اگر حس میکنید نشانگر درصد یا سلامت باتری لپتاپتان دیگر عدد درست را نشان نمیدهد و مقدار دقیق شارژ موجود را اعلام نمیکند، بهترین راه برای احیای باتری لپ تاپ «کالیبره» کردن آن است.
- برای مثال، اگر نشانگر باتری به شما میگوید ۵۰ درصد شارژ دارید اما لپتاپتان زودتر از آن خاموش میشود، باید باتری را کالیبره کنید.
۲. باتری را به طور کامل (٪۱۰۰) شارژ کنید.
تا زمانی که نشانگر باتری «Fully Charged» را نشان نداده، کابل شارژر را متصل نگه دارید.
۳. شارژر را قطع کنید.
کابل شارژر را از سمت اتصال به لپتاپ جدا کنید.
- هرگز شارژر را از سمت سوکت دیواری جدا نکنید، چرا که وقتی آن را دوباره به برق وصل کنید، به دلیل شدت یا نوسان فشار برق ممکن است به باتری صدمه وارد شود و احیای باتری لپ تاپ امکانپذیر نباشد.
۴. با لپتاپ کار کنید تا باتری به طور کامل تخلیه شود.
میتوانید لپتاپ خود را روشن بگذارید تا باتری آن تمام شود، اما پخش ویدیو یا بازی کردن، سریعتر میتواند باتری لپتاپ را تخلیه کند و فرآیند احیای باتری لپ تاپ سریعتر اتفاق بیفتد.
۵. لپتاپ را بدون شارژر ۳ تا ۵ ساعت به حال خود رها کنید.
این کار باعث میشود مطمئن شوید شارژ کاذب باتری هم پیش از احیای باتری لپ تاپ کاملا تخلیه شده است.
- این مرحله را برای باتریهای لیتیومی انجام ندهید.
۶. شارژ باتری را آغاز کنید.
شارژر را به لپتاپ و بعد به برق وصل کنید تا شارژ باتری شروع شود. وقتی باتری به طور کامل شارژ شد، باتری کالیبره شده است.
اجرای شارژ مجدد کامل باتری
اگر باتری لپتاپ شما جدیدا خیلی سریعتر از قبل تخلیه میشود، این روش برای احیای باتری لپ تاپ و رفع مشکل عالی است.
- لازم نیست این کار را همیشه تکرار کنید. تخلیه کامل باتری و شارژ مجدد آن به دفعات، میتواند طول عمر باتری را تا ۳۰ درصد کاهش بدهد.
۲. شارژر را از لپتاپ جدا کنید.
کابل شارژر را از لپتاپتان جدا کنید.
- هرگز شارژر را از سمت سوکت دیواری جدا نکنید، چرا که وقتی آن را دوباره به برق وصل کنید، به دلیل شدت یا نوسان برق ممکن است به باتری صدمه وارد شود و احیای باتری لپ تاپ امکانپذیر نباشد.
۳. با لپتاپ کار کنید تا باتری به طور کامل تخلیه شود.
میتوانید لپتاپ خود را روشن بگذارید تا باتری آن تمام شود، اما پخش ویدیو یا بازی کردن، سریعتر میتواند باتری لپتاپ را تخلیه کند و فرآیند احیای باتری لپ تاپ سریعتر اتفاق بیفتد.
۴. لپتاپ را ۳ ساعت به حال خود رها کنید.
این کار باعث میشود باتری به طور کامل تخلیه شود و برای عملیات احیای باتری لپ تاپ آماده باشد.
- این قسمت را برای باتریهای لیتیومی حذف کنید.
۵. شارژ باتری را آغاز کنید.
شارژر را به باتری وصل کنید تا شارژ آغاز شود.
- اگر هنگام شارژ باتری، لپتاپ را تا حد امکان خاموش نگه دارید، تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
۶. اجازه دهید باتری به مدت ۴۸ ساعت شارژ شود.
در طول مدت احیای باتری لپ تاپ اگر خواستید میتوانید با لپتاپتان کار کنید، اما مطمئن شوید شارژر به مدت دو روز و بدون وقفه یا قطعی به لپتاپ وصل است. این کار باعث میشود مطمئن شوید باتری به طور کامل و حتی بیشتر از آن شارژ شده است، که در نهایت به طول عمر بیشتر باتری منجر میشود.
مراقبت از باتریها
۱. اجازه ندهید باتری لپتاپتان به زیر ۲۰ درصد برسد.
دشارژ کردن باتری لپتاپ به طور کامل میتواند بعد از ۳۰۰ تا ۵۰۰ بار شارژ کردن، طول عمر باتری را تا ۳۰ درصد کاهش بدهد، در حالی که دشارژ کردن باتری تا ۵۰ درصد و شارژ کردن آن میتواند این چرخه را تا ۱۰۰۰ بار افزایش دهد و طول عمر باتری اضافه شود.
- به طور ایدهآل، باید باتری را تا ۲۰ درصد تخلیه کنید تا مدت زمان بیشتری کار کند و نیازی به احیای باتری لپ تاپ نداشته باشید. این کار باعث میشود ۲۰۰۰ بار باتری را شارژ کنید و ۷۰ درصد عمر آن را مصرف کنید.
- برای اینکه باتری لپتاپ را سالم نگه دارید، اجازه دهید یک بار در ماه تا ۲۰ درصد تخلیه شود. این کار باعث میشود فرآیندهای شیمیایی داخل باتری به درستی رخ دهند و بنابراین باتری بیشتر از مدتی که دائم به برق است شارژدهی خواهد داشت.
۲. مطمئن شوید لپتاپتان بیش از حد داغ نمیشود.
اگر میخواهید تا حد امکان از احیای باتری لپ تاپ جلوگیری کنید، باید حواستان به باتری باشد. گرم شدن باتری میتواند سلامت باتری و دستگاه شما را به خطر بیندازد. اگر در شهرهایی با آب و هوای گرم زندگی میکنید یا محیطی که در آن کار میکنید، گرم است، حتما مطمئن شوید فنها و خنککنندههای لپتاپ یا محیط به درستی کار میکنند.
- بهتر است لپتاپ را روی یک سطح صاف و خنک مثل میز قرار دهید. قرار دادن لپتاپ روی پا ممکن است باعث شود گردش هوا به درستی انجام نشود و دمای دستگاه و باتری بالا برود و خیلی زود به احیای باتری لپ تاپ نیاز پیدا کنید.
۳. باتریها را در شرایط مناسب نگهداری کنید.
اگر میخواهید برای مدتی از لپتاپتان استفاده نکنید، بهتر است باتری را صد در صد شارژ کنید و آن را از لپتاپ خارج و در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
- باتریها میتوانند در شرایط مناسب برای ماهها دوام بیاورند و تا قبل از آن به شارژ مجدد آنها نیازی نخواهد بود.
- باتریهای لیتیوم را فقط و فقط با شارژ کامل نگه دارید.
۴. هنگام بازی یا ویرایش عکس و ویدیوهای سنگین باتری را از دستگاه خارج کنید.
اگر لپتاپتان باتری قابل تعویض دارد، هنگام انجام کارهای سنگین و حساس مثل بازی کردن یا ادیت و ویرایش عکس و ویدیو، لپتاپ را به برق شهری متصل و باتری را از دستگاه خارج کنید. این کار باعث میشود دستگاه و باتری گرم نشوند و احیای باتری لپ تاپ در مدت دورتری لازم باشد.
- گرما میتواند طول عمر باتری را کم کند، بنابراین شرط اصلی برای سلامت باتری این است که هنگام انجام کارهای سنگین، باتری را خارج کنید.
جدیدترین رندر آیفون ۱۶ پرو را در رنگ طلایی ببینید
نقد و بررسی انیمه سینمایی وایولت اورگاردن
۱۰ قهرمان کودک محبوب دنیای انیمه
پاساژ علاءالدین مرکز خرید گوشی یا مرکز کلاهبرداری از مشتریان!