راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال ؛ چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

یکی از مهمترین قطعات هر سیستم کامپیوتری، هارد آن است؛ قطعهای که عمری محدود دارد. در این مطلب، راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال را ارائه میدهیم.
بازار سختافزار متنوع و شلوغ امروز، منجر به دشواری انتخاب هارد مناسب شده است. بسیاری از مشتریان برای این منظور، به دنبال راهنمای خرید هارد اینترنال و اکسترنال میگردند. اگر تصمیم به تهیه یک هارد در بازار آشفته و بیثبات سختافزار ایران گرفتهاید، این راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال برای شماست. برای آشنایی با بهترین هاردهای سال ۲۰۲۰، همچنین بخوانید:
آنچه در ادامه میخوانید:
- راهنمای خرید هارد اینترنال و اکسترنال
- HDD در مقابل SSD
- اندازه و رابط کاربری
- ویژگیها و عملکرد
- قیمت و هزینه
- هارد اکسترنال در مقابل هارد اینترنال
- سخن پایانی
- راهنمای خرید محصولات مناسب
راهنمای خرید هارد اینترنال و اکسترنال
مهمترین مورد از نکات خرید هارد اکسترنال و اینترنال این است که هدفتان را مشخص کنید. آیا میخواهید از هارد جدید در کنسول بازی خود استفاده کنید؟ آیا قصد افزایش حافظه ذخیرهسازی سیستم کامپیوتری خود را دارید؟ در ادامه میتوانید به تفصیل مشاوره خرید هارد اکسترنال و اینترنال را مطالعه کنید.
HDD در مقابل SSD
پس از مشخص کردن هدفتان از خرید هارد، باید نوع درایو آن را انتخاب کنید. شاید کارکرد SSD و HDD روی کاغذ شبیه به هم باشد، اما کسانی که با سختافزار آشنایی دارند میدانند که هر کدام از این دو نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند. هارد SSD نوعی از درایو دادهای بوده که به جای استفاده از دیسکهای فلزی چرخان نمونههای سنتی، از حافظه فلش بهره میبرد. به عبارت دیگر، میتوانید به SSD به چشم یک USB یا کارت حافظه عظیم نگاه کنید. از جمله برتریهای SSD بر HDD میتوان به سرعت خواندن و نوشتن بالاتر، مصرف کمتر برق که خصوصا برای کاربران لپتاپ اهمیت دارد و عمر طولانیتر اشاره کرد. علاوه بر اینها، حافظه SSD صدای بسیار کمتری تولید میکند. با این حال، باید قیمت گرانتر هاردهای SSD را نسبت به نمونههای HDD در نظر بگیرید. اگر پول فاکتوری تعیینکننده برای شماست، پیشنهاد ما در این راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال به شما هاردهای HDD سنتی هستند. اگر هدف شما از خرید هارد، ذخیرهسازی طولانیمدت دادهها و گرفتن بکآپ است، هاردهای HDD انتخابی بهتر و منطقیتر خواهند بود.
در سوی دیگر، اگر قصد نصب بخش اعظمی از دادههای پرکاربرد یا سیستم عامل خود را روی هارد دارید، SSD انتخاب بهتری است. همانطور که در اوایل این راهنمای خرید هارد اینترنال خوب به آن اشاره کردیم، سرعت و عملکرد دو برتری قابل توجه و مهم SSD نسبت به SSD هستند. برای آشنایی با تفاوت های هارد HDD و SSD
اندازه و رابط کاربری
در این بخش از راهنمای خرید هارد کامپیوتر به اندازههای متفاوت این قطعات سختافزاری میپردازیم. پس از انتخاب نوع هارد، نوبت به گزینش اندازه و ویژگیهای جزییتر آن میرسد. خوشبختانه، در این قسمت تنها دو انتخاب واقعی وجود دارد. انتخاب درستتر نیز بستگی به استفاده و اهداف کاربر خواهد داشت. درایوها در نوع ۳.۵ اینچی و ۲.۵ اینچی ساخته میشوند. در هارد HDD که اطلاعات را بر دیسکهای فلزی چرخان ذخیره میکند، تعداد بیشتر دیسکها به معنی فضای ذخیرهسازی گستردهتر است. به همین منظور، هاردهای HDD دسکتاپ معمولا ۳.۵ اینچ بوده و حداکثر ۱۲ ترابایت فضای ذخیرهسازی را در اختیار کاربر قرار میدهند.
در طرف دیگر، هاردهای HDD لپتاپ نیز معمولا ۲.۵ اینچ بوده و حداکثر ۵ ترابایت فضای ذخیرهسازی را ارائه میدهند. هاردهای SSD فاقد اجزای متحرک بوده و به همین دلیل، اندازهای کوچکتر از هاردهای HDD دارند. اکثر این هاردها در اندازه ۲.۵ اینچی عرضه میشوند. اگر نیاز به قرار دادن یک هارد SSD با این اندازه در خشابهای ۳.۵ اینچی داشتید نیز میتوانید از آداپتورهای تبدیل مخصوص بهره ببرید. یکی دیگر از نکات مهمی که باید در راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال به آن اشاره کنیم، نوع اتصالات است. اکثر هاردهای اینترنال امروزی از رابطهای SATA استفاده میکنند. نمونههای قدیمیتر نیز از رابطهای IDE بهره میبرند. در طرف مقابل، هاردهای اکسترنال از طریق درگاههای USB به سیستم شما متصل خواهند شد؛ امری که فارغ از نوع آنها (SSD یا HDD) است.
ویژگیها و عملکرد
در این بخش از راهنمای خرید هارد اینترنال و اکسترنال، به تمامی مشخصات هارد اکسترنال خوب خواهیم پرداخت؛ مشخصاتی مهم که باید در انتخاب سختافزار مورد نظر خود به آنها توجه کنید.
فضای ذخیرهسازی
یکی از نکات مهم در خرید هارد اکسترنال، فضای ذخیرهسازی است. بزرگترین گستره در این حوزه متعلق به هاردهای HDD بوده که در انواع و اقسام ظرفیتها عرضه میشوند. به دلیل محدودیتهای فیزیکی، حداکثر ظرفیت این هاردها برابر با ۱۶ ترابایت است. هاردهای SSD از این لحاظ، کوچکتر بوده و حداکثر فضای ذخیرهسازی آنها در حال حاضر ۵ ترابایت است.
سرعت انتقال داده
در این بخش از راهنمای خرید هارد دیسک با اهمیت فاکتور سرعت انتقال آشنا خواهید شد. عملکرد هاردهای HDD به عوامل متعددی بستگی دارد، با این حال مهمترین آنها را میتوان چرخش بر دقیقه (Revolutions Per Minute) دانست. هر چه RPM بیشتر باشد، سرعت انتقال دادهها توسط هارد نیز سریعتر خواهد بود. در طرف دیگر، سرعت SATA هارد اهمیت چندانی نداشته و میتوانید آن را نادیده بگیرید. برای مثال، یک هارد مدرن ممکن است با مشخصات ۳GB/s و ۷۲۰۰RPM عرضه شده باشد. نخستین عدد، مربوط به سرعت SATA آن بوده و حداکثر سرعت تئوری یک اتصال SATA را نشان میدهد. در حال حاضر، هیچ کدام از هاردهای HDD موجود در بازار قادر به انتقال دادهها در این سرعت نیستند. با این حال، یک هارد ۷۲۰۰RPM همیشه سریعتر از یک نمونه ۵۴۰۰RPM خواهد بود.
سرعت کش
هنگامی که یک هارد دیسک به انتقال داده از یک بخش از درایو به بخش دیگر میپردازد، از قسمتی مخصوص از حافظه به نام کش یا بافر بهره میبرد. حافظه کش بیشتر به معنای انتقال سریعتر دادهها خواهد بود. دلیل این امر نیز ذخیره بیشتر دادهها در این حافظه است. هاردهای HDD مدرن از حافظههای کش ۸ الی ۲۵۶ مگابایتی بهره میبرند.
زمانهای دسترسی
دیگر موردی که باید در راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال به آن بپردازیم، زمانهای دسترسی هستند. این فاکتورها که بر عملکرد هاردهای HDD تاثیرگذارند، نشاندهنده زمان مورد نیاز برای آماده شدن هارد به منظور خواندن یا نوشتن داده هستند. در حال حاضر، راه استانداردی برای مقایسه زمانهای دسترسی هاردهای مختلف وجود ندارد. علاوه بر این، اکثر هاردهای موجود در بازار عملکرد یکسانی در این حوزه از خود نشان میدهند.
در مورد هاردهای SSD، بهتر است نگاهی به ویژگی «سرعتهای خواندن و نوشتن ماندگار» داشته باشید. این فاکتور که با نام سرعتهای خواندن و نوشتن پیوسته یا سریالی نیز شناخته میشود، باید در محدوده حداکثر سرعت اتصالگر SATA باشند.
نرخ شکست
از آنجایی که هاردهای HDD از قطعات متحرک مکانیکی تشکیل میشوند، خرابی و کهنگی آنها در طول زمان امری طبیعی است. با این حال، نکته مهم این است که این نرخ در تمامی محصولات موجود در بازار به یک اندازه نیست. برخی از مدلها در یک سال خراب شده و برخی دیگر مدت مدیدی به کاربر خدمت میکنند. نکتهای که در این بخش از راهنمای خرید هارد اینترنال و اکسترنال بر آن تاکید داریم، این است که حتما پیش از خرید هارد به این فاکتور آن توجه داشته باشید.
بر اساس گزارشهای سایتهای آماری، هاردهای SSD (با نرخ شکست ۲ میلیون ساعت) مدرن عمر بیشتری نسبت به هاردهای HDD (با نرخ شکست ۱.۵ میلیون ساعت) دارند. با این وجود، برای ذخیرهسازی و آرشیو دادههایی که مدت طولانی بلااستفاده خواهند ماند، هاردهای HDD انتخابهای بهتر و مقاومتری هستند.
قیمت و هزینه
در بازار کنونی، قیمت بسیاری از هاردها شبیه به هم است. این مسئله، اهمیت انتخاب محصول مناسب با استفاده از این راهنمای خرید هارد اکسترنال و اینترنال را افزایش میدهد. یکی از راههای تعیین ارزش یک هارد را میتوان تقسیم قیمت آن بر فضای ذخیرهسازی دانست؛ عملیاتی که فاکتور قیمت به ازای هر گیگابایت را در اختیارتان قرار خواهد داد.
برای مثال، از بین مدلهای ۱ ترابایتی، ۲ ترابایتی، ۴ ترابایتی و ۶ ترابایتی سری بلک وسترن دیجیتال، بیشترین ارزش به مدل ۶ ترابایتی تعلق میگیرد. مدل ۱ ترابایتی به ازای هر گیگ حدود ۰.۰۷ دلار، مدل ۲ ترابایتی حدود ۰.۰۵ دلار، مدل ۴ ترابایتی حدود ۰.۰۴ دلار و مدل ۶ ترابایتی حدود ۰.۰۳ دلار قیمت دارند. توجه داشته باشید که این روند در مورد محصولات تمامی برندها صدق نمیکند.
هارد اکسترنال در مقابل هارد اینترنال
آخرین نکتهای که در راهنمایی خرید هارد اکسترنال و اینترنال به آن خواهیم پرداخت، انتخاب بین آن دو است. هاردهای اکسترنال برای ذخیرهسازی، گرفتن بکآپ و انتقال دادههای انتخابی مناسب هستند. این محصولات معمولا از طریق درگاههای USB 2، USB 3 یا USB 3.1 به سیستمها متصل شده و به ترتیب حداکثر سرعت انتقال ۶۰، ۶۲۵ و ۱۲۵۰ مگابایت بر ثانیه را ارائه میدهند. اگر به دنبال بهترین هارد موجود در بازار میگردید، پیشنهاد ما در این راهنمای خرید هارد لپ تاپ، انتخاب یک مدل پشتیبانی از اتصال USB 3.1 است.
علاوه بر این، هاردهای اکسترنال قابل حمل بوده و امکان اشتراک آسان دادههای آنها بین چند سیستم وجود دارد. با این وجود، اگر قصد جابجایی هارد بین چند سیستم را ندارید، مدلهای اینترنال انتخابی بهتر و ارزانتر خواهند بود. توجه داشته باشید که هاردهای اکسترنال نیز اساسا مدلهای اینترنال بوده که در محفظه مخصوص قرار گرفتهاند. به عبارت دیگر، میتوانید به راحتی آنها را از محفظه خود خارج کرده و داخل کیس خود قرار دهید.
سخن پایانی
در این مطلب، تلاش کردیم راهنمای خرید هارد اینترنال و اکسترنال کامل و جامعی ارائه دهیم. خرید سختافزار در بازار کنونی ایرانی، بسیار ریسکی است. به همین دلیل، توصیه میکنیم نهایت دقت و وسواس را در خرید هارد اکسترنال یا اینترنال به خرج دهید. به نظر شما، مشخصات یک هارد اکسترنال خوب چیست؟ تجربیاتتان از بازار سختافزار ایران را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
راهنمای خرید محصولات مناسب :
جدیدترین رندر آیفون ۱۶ پرو را در رنگ طلایی ببینید
نقد و بررسی انیمه سینمایی وایولت اورگاردن
۱۰ قهرمان کودک محبوب دنیای انیمه
پاساژ علاءالدین مرکز خرید گوشی یا مرکز کلاهبرداری از مشتریان!